Таксиметров шофьор загина след побой в София.  Инцидентът се е

...
Таксиметров шофьор загина след побой в София.  Инцидентът се е
Коментари Харесай

Няколко са версиите за убийството на таксиметровия шофьор

Таксиметров водач почина след побой в София.  Инцидентът се е случил след засичане на пътя в столичния кв. “Разсадника ”. За нещастието е задържан  23-годишен мъж. А сътрудници на умрелия таксиметров водач се събраха на импровизиран митинг и блокираха придвижването по “Орлов мост ” късно в събота, търсейки правдивост. 
Инцидентът се случва
в  столичния кв. “Разсадника ”, а мотивът за сбиването е засичане на пътя. Петя Илиева е очевидец на спора. 

“Видях двете коли по какъв начин се засякоха. От колата изскочи юноша и стартира да постанова водача на таксито и той излезе от колата. Като най-вероятна причина за експанзията е това, че са се засекли на еднопосочната улица ”, споделя Петя.

Кой е протегнал ръка първи занапред ще се открива. На мястото идва и братът на таксиметровия водач. “Брат ми звънна и единствено чух “Брат, бият ме ”. Не можеше да приказва по телефона. Изтичах до тук да видя какво става. Видях го в колата целия жълт. Докато отида до него брат ми припадна и си глътна езика. С какво са го били, по какъв начин са го били – не мога да ви кажа ”. 
Друг очевидец обаче
има друга версия за случилото се. Според Валентин Балевски 23-годишното момче е било нападнато от таксиметровия водач и брат му. “Докато другото момче, което е арестувано, се опитваше да потуши нещата, не искаше да влиза в спор – това момче с таксито го удари в тил с пестник ”, споделя очевидецът. 

След побоя 23-годишното момче, което е пътувало в засечената кола,  съумяло да отвърне на ударите, твърди още очевидецът. “Биха доста момчето, което е арестувано. Удряха го в лицето. И той след това хвана умрялото момче и го смъкна на земята. Разтърваха се. Момчето, което умря, и брат му направиха няколко крачки обратно. Това момче, както седнал съм, падна на земята ”. 

Минути по-късно таксиметровият водач умрял. “Той получи сърдечна непълнота, очевидно му пристигна повече адреналинът. Два пъти го обдишвах. Реално той посиняваше в ръцете ми ”, споделя Валентин Балевски. 

Спешните медици на място само установяват гибелта. Аутопсия ще покаже дали мъжът е умрял в резултат на побоя, при рухване на земята или е получил инфаркт. 
На метри от болница
“Света София ” се случва случаят. “Толкова ли не можаха да смъкват една инсталация да му оказват помощ. Все отново това е болница. Да родилно е. Но е болница и са медици. Как могат да позволен младо момче да си отиде, три дечица е оставил ”, съобщи Весела, братовчедка на умрелия. 

Нападателят е арестуван в Министерство на вътрешните работи болница с хематоми. Той има регистрации за шофиране след приложимост на алкохол и дрога. По неофициална информация проверяващите работят  и по втора версия – за това, че в абсурда се включва другар на таксиметровия водач, с който се нахвърлят да бият  23-годишното момче. Близките на починалия мъж, обаче упорстват за правдивост.  

“Искам до живот да му дадат на този човек. Ако излезе, ще му стъжним живота цялата рода тук ”, показа братът на умрелия. 

След нещастието в символ на митинг близки на таксиметровия водач отидоха пред полицейското ръководство в региона, а по-късно блокираха бул. “Тодор Александров ”. В блокадата се включиха и таксиметрови коли. 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР